Duurzaamheid

Duurzaamheid

De duurzaamheid, freesbaarheid en recycleerbaarheid van S&P asfaltwapeningen resulteren in duurzame oplossingen

S&P Asfaltwapeningen worden algemeen erkend als een duurzame optie op lange termijn voor het versterken van bitumineuze verhardingen.

Bij traditionele reparatiemethoden leiden frequente reparatiecycli van terugkerende problemen met wegen tot een toename van de CO2-uitstoot door verschillende factoren, zoals de hoeveelheid asfalt die nodig is om wegen opnieuw te asfalteren en het frequente gebruik van de machines die bij de reparatie betrokken zijn.

Stel je voor dat deze reparatiecycli minder frequent zouden zijn en de duurzaamheid van de weg zou kunnen worden verhoogd? Dit is waar S&P om de hoek komt kijken. S&P asfaltwapeningen zijn een duurzame oplossing. Door S&P-asfaltwapening op uw projecten aan te brengen, garandeert u dat de weg langer meegaat - en werkt u dus aan een duurzamere infrastructuur, waarbij de duur van reparatiecycli aanzienlijk wordt verlengd.

En mocht het in de toekomst toch nodig zijn om de verharding te herstellen of te herstructureren, dan zijn de asfaltwapeningsnetten van S&P freesbaar en recycleerbaar. Dit biedt gemoedsrust, wetende dat wanneer het in de verre toekomst tijd is om de weg te frezen, de aanwezigheid van het S&P-asfaltwapeningen geen probleem zal vormen voor de machines en dat het gefreesde materiaal volledig herbruikbaar is.

S&P heeft bijgedragen aan duurzame projecten in Denemarken

Freesbaar, recyclebaar, herbruikbaar

Vraag uw exemplaar aan van de casestudy over het frezen, recyclen en hergebruiken van asfaltwapening

Dankzij een onderzoeksproject dat in 2019 samen met verschillende partners is gestart, heeft S&P met succes het gebruik van gefreesd asfaltgranulaat met vezelresten van S&P-roosters kunnen aantonen bij de aanleg van nieuwe asfalt slijtlagen.

In de zomer van 2019 is een echt wegproefvak met S&P-asfaltwapeningsroosters geïnstalleerd met als enige doel het te frezen, het gefreesde granulaat te verwerken en het verwerkte gefreesde granulaat uiteindelijk te gebruiken in een nieuwe asfaltlaag - opnieuw in echte wegomstandigheden.

U kunt uw volledige exemplaar van de casestudy aanvragen door het onderstaande formulier in te vullen en aarzel niet om contact op te nemen met S&P als u vragen hebt.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Contact

 • Nederland

  S&P Reinforcement Benelux BV - Warehouse Locatie

  Hoofdweg 6-B
  1424PH De Kwakel

  Telefoon 
  +31 297 367674

Legal info

Legal info

 • Over Simpson Strong-Tie®

  Sinds 2012 is S&P een onderdeel van Simpson Strong-Tie, een internationaal bouwproductenbedrijf met hoofdvestiging in Californië met verschillende vestigingen in heel Europa.

  Het bedrijf zet zich in voor het succes van zijn klanten en biedt de hoogste product- en servicekwaliteit, van ontwikkeling tot ondersteuning ter plaatse.

SIMPSON Strong-Tie