Bedrijf

Kom meer te weten over S&P Clever Reinforcement Benelux en haar oorsprong in Europa!

Related Content

 1. S&P Benelux

  S&P Clever Reinforcement Company Benelux BV is opgericht in 2005 (een dochteronderneming van S&P Zwitserland welke is opgericht in 1995).

  S&P is wereldwijd de toonaangevende fabrikant van materialen voor de versterking en herstel van beton- en asfalt constructies. Onze geprefabriceerde FRP (carbon) koolstoflamellen en carbon Sheets bieden systeemoplossingen voor de externe-versterking van de constructieve (bouw)elementen van beton, hout en staal. Onze geprefabriceerde glasvezel of carbonvezel grids bieden een oplossing in bitumineuze verhardingen.

  Engineering

  De afdeling Engineering van S&P biedt u hulp in de keuzemogelijkheden uit het brede S&P assortiment.

  De S&P FRP (Fibre Reinforcement Polymer) systemen zijn vervaardigd van diverse soorten vezels (polyester, glas, aramide, koolstof, basalt) en afhankelijk van het schade beeld/mechanisme wordt de juiste keuze van product gekozen. Wij produceren:

  • Geprefabriceerde, Glasvezel- en carbon vezel asfaltwapening, S&P Glasphalt G en S&P Carbophalt G.
  • Unidirectionele en bi-directionele vezel Sheets voor handmatige lamineren.
  • Glasvezelwapening grid t.b.v. krimp compensering van beton.
  • Geprefabriceerde lamellen, middels Pull-trusion methode. S&P Koolstoflamel 150/2000 en 200/2000.
  • Een extern carbon wapeningnet, S&P ARMO systeem in combinatie met spuitmortel.

  S&P doet veel onderzoek met en naar haar producten. Zowel de asfaltwapening als de FRP en ARMO producten worden gedurende het proces getest en voldoen aan de NEN-normen.

  Dimensionering/berekening van modellen voor de S&P FRP systemen zijn uitgewerkt tijdens verschillende uitgebreide test objecten. Door internationale onafhankelijke testinstituten (zowel in praktijk als in proefopstellingen) en tijdens goedgekeurde proeven in verschillende landen. Voor constructeurs zijn er ontwerpprogramma's (Lamella, Colonna en ARMO software) verkrijgbaar in overeenstemming met verschillende nationale normen (ACI, BS, DIN, Eurocode enz.). Deze software is van onze website te downloaden. Zowel de S&P Engineering Departement en onze vertegenwoordigers bieden technische bijstand aan constructeurs en applicators. Een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde FRP applicators garandeert volledige kwaliteitsborging voor de S&P FRP-oplossingen en de toepassing op de bouwplaats.

  ©SP-Reinforcement
  ©SP-Reinforcement
  ©SP-Reinforcement

  Simpson Strong-Tie® Company Inc.

  Sinds 2012 is S&P een onderdeel van Simpson Strong-Tie, een internationaal bouwproductenbedrijf met hoofdvestiging in Californië met verschillende vestigingen in heel Europa.

  Simpson Srong-Tie is opgericht in 1956 en is wereldwijd marktleider op het gebied van constructieve hout-hout-, hout-staal- en hout-betonverbinders. Het bedrijf streeft ernaar een bijdrage te leveren aan het succes van zijn klanten door buitengewone wettelijk voorgeschreven producten te leveren, full-service te verlenen bij het ontwerpen, dimensioneren en de uitvoering van constructieve bouwwerken, producten te testen en trainingen te verzorgen en producten steeds op tijd te leveren. Met de acquisitie van S&P breidt Simpson Strong-Tie het assortiment verder uit met een complete reeks oplossingen voor het repareren, beschermen en verstevigen van beton. Door de sterktes van onze twee merken te combineren kunnen Simpson Strong-Tie en S&P zowel kwaliteit als dienstverlening van de hoogste kwaliteit leveren en zo voldoen aan de eisen die u stelt bij het repareren, verstevigen en renoveren van beton. We verheugen ons op de samenwerking met u bij uw volgende project.

Contact

S&P Reinforcement Netherlands

S&P Reinforcement Benelux BV

Aphroditestraat 24
5047 TW Tilburg
Nederland