Duurzaamheid

resourcesenvironment_1920x1080.jpg

Efficiënt en veilig van grondstof tot installatie

Tijdens de productie van onze producten zijn verschillende grondstoffen nodig en komen verschillende emissies vrij. Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, werken wij er voortdurend aan om het verbruik van hulpbronnen tot een minimum te beperken en emissies te voorkomen of in de eerste plaats te verminderen.

Related Content

 1. Productie

  • ©SP-Reinforcement

  Onze productiefaciliteiten en gebouwen in Europa zijn ultramodern en worden regelmatig onderhouden. Bovendien vertrouwen wij op hoogwaardige grondstoffen voor onze producten om een zeer hoge kwaliteit en een lange levensduur te garanderen. Hierdoor kunnen wij het materiaalverbruik, de uitval en de emissies voor mens en milieu zo laag mogelijk houden. Waar mogelijk brengen wij afvalmateriaal terug in het productieproces of recycleren wij het in overeenstemming met de geldende voorschriften.

  Energie

  • ©SP-Reinforcement

  Op het dak van ons hoofdkantoor in Seewen (Zwitserland) staat een zonne-energie-installatie van 670 m² met een vermogen van 98 kWp. Toen het in 2011 in gebruik werd genomen, was het een van de grootste installaties in zijn soort in de hele regio. We produceren ongeveer 95000 kWh elektriciteit per jaar, wat meer dan voldoende is voor onze eigen behoeften en de CO2-uitstoot vermindert.

  Bovendien is ons hele gebouw uitgerust met moderne en energiebesparende LED-verlichting. Voor de warmteopwekking werken we met een gasverwarmingsinstallatie die gestookt wordt op klimaatgas. Dit betekent dat het aardgas dat we gebruiken 100% CO2-gecompenseerd is.

Contact

S&P Reinforcement Netherlands

S&P Reinforcement Benelux BV

Aphroditestraat 24
5047 TW Tilburg
Nederland