Schade / open gebarste slibgist Silo - FRP waterzuivering RWZI - Zaandam-Oost, Nederland

Structurele versterking

Schade / open gebarste slibgist Silo - FRP waterzuivering RWZI - Zaandam-Oost, Nederland

Constructief herstel beton - scheurvorming ontstaan, wapening is gevloeid.

Onderwerp 
Schade / open gebarste slibgist Silo
Object 
FRP waterzuivering RWZI
Stad 
Zaandam-Oost
Staat 
Provincie Noord-Holland
Land 
Nederland
Datum 
2009
Looptijd 
4 maanden

Situatie

Het voorkomen van trekspanningen in het beschadigde beton wanneer de slibgist tank weer gevuld gaat worden. De te versterken constructie betreft een slibgisttank. De versterking is noodzakelijk omdat door overbelasting van de tank het kegelvormige dakdeel is beschadigd. De schade bestond uit sterke scheurvorming waarbij gezien de wijdte van de scheuren verondersteld kon worden dat het vloeien an de wapening was opgetreden. Concreet betreft het,de berekening van de benodigde CFRP.

Oplossing

De berekening is tot stand gekomen op basis van de bestaande betonkwaliteit B25, aanwezige wapening 678mm2 radiaal, 340 mm2 tangentiaal.Staalkwaliteit QR24.  De benodigde wapening is optwee manieren bepaald. Op basis van het ESA rekenmodel zijn de optredende trekspanningen bepaald welke in gebruiksituatie optreden. Deze trekspanningentreden vooral langs de onder en bovenrand van de kegel op. Daarnaast wotdt in verband met het waarborgen van desamenhangvan de constructie de traditionele onderwapeningals verloren beschouwden wordt een equivalente hoeveelheid CFRP voorzien. Voordat de versterking aangebracht werdt zijn alle scheuren vooraf constructief geinjecteerd mbv een epoxy hars. Er zijn hechtsterktemetingen gedaan opde ondergrond na het stralen van het oppervlak. Nadat de versterking is aangebracht is de gehele binnenzijde voorzien van een bescherm laag welke bestand is tegen de slib welkein de tank wordt opgeslagen.

Materiaal

3000m2 S&P C-Sheet 240 (300 gr/m2) + S&P C-Sheet 240 (200 gr/m2)
S&P Resin 55

Fotogalerij

Service

Contactpersoon

Verantwoordelijke S&P kantoor

U bent hier

  Contact

  Legal info

  Legal info

  • Over Simpson Strong-Tie®

   Sinds 2012 is S&P een onderdeel van Simpson Strong-Tie, een internationaal bouwproductenbedrijf met hoofdvestiging in Californië met verschillende vestigingen in heel Europa.

   Het bedrijf zet zich in voor het succes van zijn klanten en biedt de hoogste product- en servicekwaliteit, van ontwikkeling tot ondersteuning ter plaatse.

  SIMPSON Strong-Tie