Versterken Brug - Brug over de Zijlwatering - Wassenaar, Netherlands

Structurele versterking

Versterken Brug - Brug over de Zijlwatering - Wassenaar, Netherlands

De brug dateert van 1929. In 1938 is de brug aan beide zijden iets verbreed. Het middendeel van de brug waar ook het ver-keer rijdt, is hiermee 87 jaar oud. In 2014 heeft Nebest een verificatieberekening uitgevoerd. Uit deze berekening bleek dat het draagvermogen van de bovenbouw te beperkt was.

Onderwerp 
Versterken Brug
Object 
Brug over de Zijlwatering
Stad 
Wassenaar
Staat 
Zuid-Holand
Land 
Nederland
Datum 
2017
Looptijd 
3 maanden

Situatie

Volgens de huidige normen zouden voertuigen met een maximale massa van 30 ton en aslasten van 7 ton toelaatbaar zijn. Gezien de leeftijd van de brug is een dergelijke uitkomst niet uitzonderlijk; de toelaatbare verkeersbelasting komt ongeveer overeen met de oude ver-keersklasse 30. Het aanbrengen van een lastbeperking is gezien de ligging van brug niet wenselijk. Om die reden was het de wenselijk de brug te versterken.

Oplossing

Er is gekozen om koolstoflamellen in de rijrichting aan te brengen, aangezien de verankeringslengte niet voldeed zijn er ook eindankers toegepast.

Materiaal

 • S&P C-Laminate LM 120x1,4
 • S&P Resin 220HP
 • S&P Eindanker 120 
 • S&P software FRP Lamella

Fotogalerij

 • Aanbrengen Eindankers

Service

Contactpersoon

Verantwoordelijke S&P kantoor

U bent hier

  Contact

  Legal info

  Legal info

  • Over Simpson Strong-Tie®

   Sinds 2012 is S&P een onderdeel van Simpson Strong-Tie, een internationaal bouwproductenbedrijf met hoofdvestiging in Californië met verschillende vestigingen in heel Europa.

   Het bedrijf zet zich in voor het succes van zijn klanten en biedt de hoogste product- en servicekwaliteit, van ontwikkeling tot ondersteuning ter plaatse.

  SIMPSON Strong-Tie