Tegengaan van bestaande dwars-en lengtescheuren - Waterlinieweg - Utrecht, Netherlands

Scheurpreventie

Tegengaan van bestaande dwars-en lengtescheuren - Waterlinieweg - Utrecht, Netherlands

In de oude situatie van deze weg zijn dwars-en lengtescheuren ontstaan.

Onderwerp 
Tegengaan van bestaande dwars-en lengtescheuren
Object 
Waterlinieweg
Stad 
Utrecht
Staat 
Utrecht
Land 
Nederland
Datum 
2017
Looptijd 
2 dagen

Situatie

De gemeente Utrecht heeft in bestek 1100072172 (Groot Onderhoud Waterlinieweg 2017) direct gekozen voor het gebruik van Carbophalt GV van S&P Clever Reinforcement. Er is voor dit werk een samenwerking opgezet tussen D. van der Steen en S&P om ervoor te zorgen dat de aanleg van de wapening op een juiste en adequate wijze uitgevoerd zou worden. Vooroverleg tussen de  werkvoorbereider en uitvoerders is een must en zorgt voor heldere afspraken. Dit voortraject heeft geresulteerd in een snelle en efficiënte uitvoering. Direct na het frezen werden de frees bakken schoon gemaakt met een wegdek reiniger, om vervolgens een kleeflaag (kationisch type soort O) van 0,3 kg/m2 aan te brengen. Vervolgens werd de Carbophalt GV door het S&P team handmatig in de natte kleef aangebracht. Het aanbrengen zelf verliep soepel door het handmatige afrol systeem achterop de pick-up. Hierna konden de freesbakken overlaagd worden me een AC 22 base. Er is gekozen voor het handmatig aanbrengen van de wapening daar de freesbakken in de dwars richting van de weg zaten. Hierdoor was het machinaal aanbrengen niet mogelijk.

 

 

 

Oplossing

Om deze scheurvorming in de toekomst tegen te gaan is in de nieuwe situatie gekozen voor een S&P Carbon asfaltwapening. De applicatie is gedaan door de ervaren en vaste applicatiedeskundigen van S&P. Omdat het bij dit project voor 95% uit dwarsscheuren bestond en de wapening dwars in freesbakken moest worden aangebracht is ervoor gekozen om de wapening handmatig aan te brengen. Hiermee wordt de aannemer ontzorgt en heeft deze de zekerheid van een juiste en efficiënte applicatie.

Materiaal

3.150 m2 S&P Carbophalt GV

Service

Contactpersoon

U bent hier

  Contact

  Legal info

  Legal info

  • Over Simpson Strong-Tie®

   Sinds 2012 is S&P een onderdeel van Simpson Strong-Tie, een internationaal bouwproductenbedrijf met hoofdvestiging in Californië met verschillende vestigingen in heel Europa.

   Het bedrijf zet zich in voor het succes van zijn klanten en biedt de hoogste product- en servicekwaliteit, van ontwikkeling tot ondersteuning ter plaatse.

  SIMPSON Strong-Tie