Onderhoud wegverhardingen - Hillegersberg Noord Straatweg - Hillegersberg-Schiebroek, Nederland

Scheurpreventie

Onderhoud wegverhardingen - Hillegersberg Noord Straatweg - Hillegersberg-Schiebroek, Nederland

Onderwerp 
Onderhoud wegverhardingen
Object 
Hillegersberg Noord Straatweg
Stad 
Hillegersberg-Schiebroek
Staat 
Rotterdam
Land 
Nederland
Datum 
2017

Situatie

De Gemeente Rotterdam heeft in samenspraak met KWS gekozen om het asfalt langs de tramrails te wapenen met onze zwaardere glaswapening, namelijk de S&P Glasphalt GV 120-200.

Oplossing

De keuze voor de zwaardere kwaliteit glaswapening komt voort uit het feit dat er langs de tramrails meer trillingen zijn in het asfalt en deze wapening door zijn dikkere glasstrengen in de breedte richting deze spanningen meer kan verdelen over het wegoppervlak waardoor scheuren langer wegblijven. Verder bestaat de ondergrond onder de tramrails uit beton welke weer aansluit tegen het asfalt van de rijbaan. Over deze onderlaag van asfalt en beton is vervolgens een tussenlaag van asfalt aangebracht over deze laag heeft S&P de S&P Glasphalt GV 120-200 aangebracht. De wapening is daarna weer overlaagd met een deklaag van 5 cm.  Het werk is uitgevoerd in 8 fasen van verschillende grote. De 2 grootste fasen bevatte 4.102m2 en 4.255m2. De 3 kleinste fasen zijn handmatig aangebracht. Alle fasen zijn door de ervaren S&P Installatieploeg aangebracht, waardoor de aannemer volledig ontzorgt is betreffende de installatie van de asfaltwapening.

Materiaal

12.262 m2 Glasphalt GV 120-200 (Zowel machinaal als handmatige applicatie)

Service

Contactpersoon

Verantwoordelijke S&P kantoor

U bent hier

  Contact

  • Nederland

   S&P Reinforcement Benelux BV - Warehouse Locatie

   Hoofdweg 6-B
   1424PH De Kwakel

   Telefoon 
   +31 297 367674

  Legal info

  Legal info

  • Over Simpson Strong-Tie®

   Sinds 2012 is S&P een onderdeel van Simpson Strong-Tie, een internationaal bouwproductenbedrijf met hoofdvestiging in Californië met verschillende vestigingen in heel Europa.

   Het bedrijf zet zich in voor het succes van zijn klanten en biedt de hoogste product- en servicekwaliteit, van ontwikkeling tot ondersteuning ter plaatse.

  SIMPSON Strong-Tie