Herstel van de landingsbaan - Internationale Luchthaven - Kopenhagen, Denmark

Airport, Copenhagen

Scheurpreventie

Herstel van de landingsbaan - Internationale Luchthaven - Kopenhagen, Denmark

Kopenhagen Airport is de belangrijkste internationale luchthaven van Denemarken. Qua omvang en drukte de grootste luchthaven van de Scandinavische landen met 29 miljoen passagiers in 2016 en een van de oudste internationale luchthavens in Europa (opgericht in 1925).  Het was dan ook een mooie uitdaging voor S&P Nordic om baan C te herstellen. Deze baan C bestond uit betonplaten, welke later met asfalt overlaagd zijn. Door de jaren heen zijn er scheuren in het asfalt ontstaan.

Onderwerp 
Herstel van de landingsbaan
Object 
Internationale Luchthaven
Stad 
Kopenhagen
Staat 
Hovedstaden
Land 
Denemarken
Datum 
2017
Looptijd 
1 dag

Situatie

Begin 1940 werd baan C als betonnen plaat aangelegd. Het gevolg was dat er steeds meer onderhoudswerkzaamheden aan de baan nodig waren. Het onderhoud is uitgevoerd met heet mixasfalt, dat echter niet kan voorkomen dat de reflectie scheuren van onderuit de betonplaten doorgroeien. Scheuren zorgen voor een enorm veiligheidsrisico wat kan leiden tot schade aan vliegtuigen, voertuigen en ander materieel wat gebruik maakt van de betonbaan.

Oplossing

S&P heeft het probleem als volgt opgelost: Een zo groot mogelijk deel van de baan is intact gelaten om als bewegingsdemper te kunnen fungeren. De nieuwe asfaltlaag is verstevigd met een S&P Carbophalt-G asfaltwapening, door het gebruik van de S&P Carbophalt wordt het afhangen van het asfaltpakket tegengegaan  en zo voorkomen dat scheuren opnieuw ontstaan. S&P bood daarom een solide en kosten besparende oplossing. De S&P oplossing met S&P Carbophalt-G voorkomt reflectiescheuren en het risico van gevolgschade aan objecten van derden, minimaliseert de onderhoudskosten voor het asfalt en verlengt tegelijkertijd enorm de levensduur.

Materiaal

3'400 m2 S&P Carbophalt ® G

Fotogalerij

 • Airport Copenhagen
 • Airport Copenhagen
 • Airport Copenhagen

Service

Contactpersoon

Verantwoordelijke S&P kantoor

U bent hier

  Contact

  Legal info

  Legal info

  • Over Simpson Strong-Tie®

   Sinds 2012 is S&P een onderdeel van Simpson Strong-Tie, een internationaal bouwproductenbedrijf met hoofdvestiging in Californië met verschillende vestigingen in heel Europa.

   Het bedrijf zet zich in voor het succes van zijn klanten en biedt de hoogste product- en servicekwaliteit, van ontwikkeling tot ondersteuning ter plaatse.

  SIMPSON Strong-Tie